-----------------facebook like start------------------
-----------------facebook like end------------------

Θάνατος στο πάρκο

Το νέο μυθιστόρημα της Λένας Μαυρουδή Μούλιου βασισμένο σε βραβευμένες νουβέλες της συγγραφέως

Θάνατος στο πάρκο

συγγραφέας: Λένα Μαυρουδή Μούλιου
εκδόσεις τοβιβλίο
σελίδες: 500
ISBN: 978-618-82415-7-2

Λεπτομέρειες
εκδοτική επιμέλεια: Δήμος Χλωπτσιούδης
επιμέλεια εξώφυλλου:
Κώστας Θερμογιάννης
γλώσσα: Ελληνικά
έτος έκδοσης: 2017



Μπορείτε ελεύθερα να το διαβάσετε online από εδώ
ή να το προσθέσετε στην ηλεκτρονική σας βιβλιοθήκη σε μορφή pdf



Περιγραφή
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Ο Σωτήρης, φίλος ενός διάσημου Έλληνα ντετέκτιβ, γράφει όσα έζησε πλάι στον πρώην αστυνομικό. Κατά τη διαλεύκανση διαφόρων υποθέσεων γίνεται μέλος της στενής συντροφιάς του πρώην αστυνομικού και καταγράφει από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τις προσωπικές στιγμές των μελών της παρέας.
Συνδέεται στενά με έναν νεαρό animateur, που κατάφερε να γίνει ο πιο φημισμένος διασκεδαστής, ένας αγαπητός δήμαρχος και διευθυντής του μεγαλύτερου παιδότοπου της χώρας.
Έπαινος για τη νουβέλα «θάνατος στο πάρκο»
στον 35ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της ΠΕΛ.
Έπαινος για τη νουβέλα «ο βράχος και το γράμμα»
στον 34ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της ΠΕΛ
και Α΄ Βραβείο στον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της ΕΠΟΚ

Αστυνομικές υποθέσεις που αποζητούν τη διαλεύκανσή τους, όπως η δολοφονία ενός αντιδημάρχου ή η δολοφονία ενός αγνώστων στοιχείων άνδρα σε ένα χωριό πλάι στις ιδιαίτερες στιγμές των ανθρώπων, αποτελούν το νέο μυθιστόρημα της Λένας Μαυρουδή Μούλιου. Με επίκεντρο εμπορικές και πολιτικές πλεκτάνες, η Μούλιου ταξιδεύει τον αναγνώστη σε όλη την Ευρώπη.
Η Μούλιου με φυσικότητα συνδέει βραβευμένες νουβέλες σε ένα ενιαίο έργο με κεντρικό ήρωα έναν διάσημο Έλληνα ντετέκτιβ. Με έναν αφηγητή που ζει από κοντά την εξέλιξη της διαλεύκανσης των υποθέσεων μα και της προσωπικής ζωής των προσώπων, η συγγραφέας καταφέρνει με φυσικότητα να σχολιάζει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα με την ιδιαίτερη θεατρικότητα που διακρίνει τη γραφή της.
Η γραφή της Μούλιου ξεχωρίζει όχι μόνο για την αμεσότητα της αφήγησης μα και με τη βαθιά ματιά που ρίχνει στην ψυχολογία των χαρακτήρων και την καταγραφή και ώριμη -μα και υπαρξιακής φύσης- προσέγγιση των κοινωνικών εξελίξεων.

κατηγορία: , ,

ShareThis