-----------------facebook like start------------------
-----------------facebook like end------------------

για μία παιδαγωγική προσέγγιση του σύγχρονου σχολείου


Ένα εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς και γονείς με στόχο να βοηθήσει τις παιδαγωγικές τους ανάγκες μέσα από τη θεωρία και τις διαφορετικές προσεγγίσεις της Παιδαγωγικής, της Διδακτικής, της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και της Ψυχολογίας.

για μία παιδαγωγική προσέγγιση του σύγχρονου σχολείου 
του Δήμου Χλωπτσιούδη

Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί κάποια επιστημονική  συγγραφή ούτε ευελπιστεί να προσθέσει κάτι στην Παιδαγωγική επιστήμη.
Αντίθετα, στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα -όσο γίνεται πιο εύκολο- εγχειρίδιο που να καλύπτει τις παιδαγωγικές ανάγκες εκπαιδευτικών (είτε ενόψει εξετάσεων του ΑΣΕΠ, ως βοήθημα για κατακτήριες σε Παιδαγωγικές Σχολές, είτε ως μία διαφορετική παιδαγωγική προσέγγιση του σύγχρονου σχολείου) και κηδεμόνων.
Μέσα από τη θεωρία και τις διαφορετικές προσεγγίσεις της Παιδαγωγικής, της Διδακτικής, της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και της Ψυχολογίας, φιλοδοξία του συγγραφέα είναι το εγχειρίδιο τούτο να καταστεί χρήσιμο και πολύτιμος σύμβουλος για κάθε έναν που προτάσσει την αναγκαιότητα μετασχηματισμού του ελληνικού σχολείου ή καλείται να ξεπεράσει σκοπέλους και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Σε 118 σελίδες γίνεται προσπάθεια να συμπυκνωθούν βασικές αρχές της Παιδαγωγικής και της Διδακτικής γιατί συχνά μέσα στο κυνήγι της ύλης και την πίεση της καθημερινότητας, η Ψυχολογία και η Παιδαγωγική υποβιβάζονται σε θεωρητικά αναγνώσματα.


Μπορείτε ελεύθερα να το διαβάσετε online από εδώ ή να το προσέθετε στην ηλεκτρονική σας βιβλιοθήκη σε μορφή pdf

κατηγορία:

ShareThis